društvena odgovornost

Svesni da od prirode uzimamo najbolje da bismo našim kupcima omogućili zdrav život, osećamo da smo dužni da ulažemo u razvoj i dobrobit društva, isto tako kao što priroda ulaže u nas.

Među brojnim individualnim donacijama, kao i donacijama raznim udruženjima od samog početka poslovanja, firma Santamed, kao generalni zastupnik i distributer Dr. Schärovih bezglutenskih proizvoda, od 2008. godine sistematski ulaže i u podizanje svesti javnosti, obrazovanje struke i medija, kao i rad Udruženja Srbije za celijakiju, organizujući akcije, kampanje, stručne skupove, ali isto tako poklanjajući svim članovima Udruženja Srbije za celijakiju Dr. Schärove proizvode povodom Nedelje svesnosti o celijakiji, kao i novogodišnjih praznika.

U svakodnevnom poslovanju, nastojimo da se rukovodimo etičkim načelima poslovanja – poštovanje zakonodavnih okvira i konkurencije, otvoreno i transparentno komuniciranje sa svim našim partnerima i tržištem, poštovanje i uvažavanje njihovih mišljenja, stavova i različitosti, ulaganje u očuvanje prirode (transport, skladištenje, čuvanje i recikliranje otpada) i razvoj društva (obrazovanje, sigurni uslovi rada), promovisanje različitosti i pozivanje na toleranciju.

Smatramo da je etičko poslovanje jedino uspešno poslovanje koje izaziva osećaj samorealizacije, lične vrednosti i razvoja, kao i sreće. Santamed poštuje takvo poslovanje sa svim svojim domaćim i regionalnim partnerima.