Tamari soja sos 250ml

1.095,00 RSD

U Japanu omiljena dva fermentisana soja sosa Shoyu i Tamari, već vekovima. Danas su ovi sosevi ipak omiljeni širom celog sveta. Razlika između Sohyu i Tamari sosa leži u njihovom sastavu. Shoyu je napravljen od soje i pšenice a Tamari je čist sojin sos. Nutritivna vrednost Shoyua stimuliše apetit i sadrži nekoliko minerala, proteina i neophodnih vitamina. Tokom dugog procesa fermentacije, prirodni enzimi transformišu skrob, proteine i lipide sadrđane u sirovoj soji i pšenici hranljive materije koje se lako apsorbuju. Tokom procesa fermentacije razvijena je mlečna kiselina koja ima blagotvorno dejstvo na crvenu floru i na efikasnu apsorpciju hranljivih materija. Morska so sa mineralima i elementima u tragovima

Bez glutena

Organic


Kategorija: Lima

Sastav: soja*koji (soja*, A.oryzae), morska so.* *iz eko uzgoja.
Bez aditiva

Hranljive vrednosti na 100g: energija 346kJ/82kcal; masti 0,2g; od kojih zasićene masne kiseline 0g; ugljeni hidrati 5,8g; od kojih šećeri 1,7g; vlakna 0,9g; proteini 10,3g; so 13g.

 

Kategorija: Lima

Tagovi: Bez glutena, Organic