Problemi sa potencijom

Problemi sa potencijom nisu retki, dešavaju se usled stresa, određenih oboljenja, povreda… Impotencija može u velikoj meri da utiče na sam kvalitet života, kao i na mentalno zdravlje muškaraca. Ovi problemi češto su izvor osećanja neprijatnosti i stida. Ako imate problem sa održanjem erekcije, ne brinite - priroda ima lek i rešenje za svaku našu tegobu.

28/11/2022

Kako dolazi do impotencije? 

Razni zdravstveni problemi mogu uticati na normalan rad reproduktivnog sistema kod muškaraca. Svakako tu su sva oboljenja koja utiču na cirkulaciju, s obzirom da je erekcija uslovljena protokom krvi i krvnim pritiskom. Nelečena autoimuna oboljenja, kao što su dijabetes ili celijakija, mogu do te mere iscrpeti telo da postaje nemoguće doživeti erekciju ili zadržati je. Bolesti žlezda uticaće na prozivodnju testosterona, koji je primarni polni hormon kod muškaraca, ključan za održavanje erekcije, ali i veoma važan u drugim aspektima zdravog funkcionisanja organizma. Snaga kostiju, mišića, mentalno zdravlje, nivoi agresije svi su vezani uz testosteron, te ako je impotencija rezultat disbalansa ovog hormona primetićete simptome i na jednom od navedenih polja.  

Problemi sa potencijom svakako mogu biti vezani za druge zdravstvene tegobe i probleme u telu, ali ipak u velikom broju slučajeva problem nastaje u glavi, kao rezultat stresa, straha, anksioznosti, psihološke opterećenosti.

Muško mentalno zdravlje jeste zapostavljena tema u našoj kulturi i zato je često da ljudi traže problem i rešenje kod lekara, umesto da se suoče sa svojim mislima i posavetuju sa psihoterapeutom. Kod muškaraca nisu retki strahovi i nesigurnosti oko sopstvenog tela, sposobnosti i performansa, te strah od neuspeha u seksu često biva uzrok samog neuspeha. Drugi stresovi oko posla, finansija, porodice takođe mogu biti razlog dekoncentrisanosti i izvor uznemirenosti zbog kog osoba ne može doživeti erekciju i uživati u seksualnom odnosu. 


Zdrave navike protiv impotencije

Fizička aktivnost značajno utiče na normalan tok rada žlezda, krvotoka, samim tim na proizvodnju hormona. Trening može biti i dobar ventil za frustraciju, a može i organski pomoći da se nivo kortizola, hormona stresa, stabilizuje. Prirodan trening, koji nikako nije stimulisan konzumiranjem steroida. Ovi proizvodi, sintetički podsticaji mišićne mase, veoma nepovoljno utiču na hormonski tok u telu, i mogu biti uzrok problema sa potencijom. 

Izbalansirana ishrana puna nutritijenata, kvalitetan i dovoljan san, neophodni su za regeneraciju tela, fizičko i mentalno zdravlje, te postizanje ove ravnoteže uvek treba biti prioritet. Provođenje vremena u prirodi, opuštajuće aktivnosti i otvoreni razgovori sa seksualnim partnerima jako su važni za opšte blagostanje tela i za zdrav, motivisan seksualni život.

     

Crna maka prirodni lek 

U sklopu izbalansirane ishrane pune voća, povrća, zdravih masti iz ribe i koštunjavih plodova, uvođenje određenih sastojaka i namirnica može znatno pomoći i ubrzati proces prevazilaženja impotencije. Crna maka je posebna biljka koja može pomoći u svakom navedenom slučaju, nevezano za to da li je uzrok problema sa potencijom fizičkog ili psihičkog problema. Možda se čini kao magija, ili previše dobro da bi bilo istinito, ali tvrdimo da je to tačno - maka je veoma specifična adaptogena biljka, koja ima mnoštvo benefita za naše telo. Maka je ovo razvila svojim rastom na nepredvidivom tlu, ne bi li opstala, morala je pronaći način da se prilagodi zemljištu. Istu ovu sposbnost maka primenjuje kada je ubacimo u svoj organizam. Ona prepoznaje problem koji postoji u telu i targetira ga. 

Ukoliko postoji problem sa lučenjem testosterone, maka će uticati na njegovu produkciju. Ukoliko oseti da su organizam i um uznemireni uticaće na redukciju hormona stresa i dovesti do balansa. Ukoliko trenirate pomoći će vam da budete izdržljiviji, povoljno utiče na razvoj mišića ali i na zdravlje i rast kose, kože i noktiju.  Maka promoviše pamćenje, fokus i koncentraciju i veoma povoljno utiče na libido, mentalnu i telesnu energiju i na prirodan način popravlja raspoloženje. 

Ona raste u nekoliko varijacija, a crna maka je ona koja ima najbolje dejstvo na muški organizam. Njen koren je onaj u kojem se nalaze benefiti za zdravlje i najefektivnije je konzumirati ga u vidu praha, spakovanog u kapsulu. Važno je da je maka organska i proverena, mi preporučujemo Bioandinu crnu maku