Bioandina veganski dodatak ishrani - Crvena Maka kompleks 60 kapsula

Bioandina Crvena Maka kompleks 60 kapsula

1.776,00 RSD 2.220,00 RSD

Aktivirana crvena maka kompleks

su kapsule koje sadrže aktivirani ekstrakt crvene make (15:1) i vitamina B6 i B12. Količina aktiviranog ekstrakta u jednoj kapsuli odgovara količini od 3000 mg praha sirove make što u dve kapsule (preporučenoj dnevnoj dozi) iznosi 6000 mg.

Maka (Lepidium Peruvianum Chacon) je povrće iz porodice Brassicaceae, poreklom je iz Perua. Maka je adaptogena biljka, uspeva u takvom negostoljubivom okruženju zahvaljujući svojoj izuzetnoj sposobnosti prilagođavanja, zbog čega je prozvana “pametnom biljkom“. Na isti način funkcioniše i u ljudskom organizmu. Maka “prepoznaje“ potrebe našeg tela, uspostavljajući ravnotežu u radu organa i proizvodnji energije.


Peruanska maka se u prirodi javlja u 3 vrste koje su različito zastupljene: od ukupnog uzgoja peruanske make – žuta maka zauzima 60%, crvena 30%, i crna 10%. Razlike po bojama su vrlo bitne jer svaka sa sobom nosi specifičnu koncentraciju čudesno blagotvornih alkaloida makaena. Tako je crvena sorta oduvek u Andima bila ženski izbor, crna pretežno muški a žuta je imala primenu kod dece i starijih.

Utiče na:

  • Menopauzalne akutne smetnje
  • PMS akutne simpotme
  • Neplodnost kod žena
  • Raspoloženje i umor
  • Zdravlje kože i akne (posledica sindroma policističnih jajnika)
  • Osteoporozu 
  • Benignu hiperplaziju prostate

Sadrži vitamine B6 i B12 koji su važni za:

♦ normalnu regulaciju hormonske aktivnosti
♦ normalnu funkciju nervnog sistema
♦ normalnu psihološku funkciju
♦ normalnu funkciju imunološkog sistema
♦ smanjenju umora i iscrpljenosti

Vegan


Kategorija: Bioandina

Sastojci: ekstrakt korena crvene make (Lepidium peruvianum Chacon), zgušnjivač: silicijum-dioksid i magnezijum-stearat, hidroksipropilmetil celuloza, piridoksin-hidrohlorid, cijanokobalamin.
Uputstvo za upotrebu: Uzeti 1-2 kapsule dnevno uz obrok sa čašom vode.
Neto količina: 60 kapsula (20,1 g)

Kategorija: Bioandina

Tagovi: Vegan