Vaš vodič za kvalitetan san

San je ključan za naše zdravlje i opšte stanje organizma. Ipak, prema istraživanjima, čak 70% odraslih pati od nesanice ili nedovoljno kvalitetnog sna. Koliko tačno sna nam je potrebno zavisi od osobe do osobe, starosne dobi i drugih faktora.

13/03/2024

Prema preporukama Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (Centers for Disease Control and Prevention- CDC), tinejdžeri bi trebalo da spavaju između osam i deset sati svake noći, dok je za odrasle optimalno između sedam i devet sati sna. Međutim, broj sati sna varira i zavisi od različitih faktora, uključujući uzrast, stil života i genetiku.

Važno je da izbegavate stres, kontrolišete anksioznost, pratite lične navike spavanja, izbegavate konzumiranje kofeina kasno uveče i smanjite izlaganje svetlosti ekrana pre spavanja. Da biste uspešno pratili rutinu u vezi sa spavanjem, preuzmite naš “Dnevnik spavanja” OVDE.

Zdrav način života omogućava bolje spavanje, ali postoji još jedna stvar koja može dodatno uticati na to: prirodni suplementi za spavanje.

Šta sadrže suplementi za spavanje?

Važno je pažljivo istražiti sastojke bilo kog dodatka. Suplementi za spavanje sadrže koncentrovane sastojke za poboljšavanje sna. Oni mogu sadržati različite supstance kako bi postigli drugačije efekte. Bitno je da su prirodni i da deluju sinergijski.

Evo nekih sastojaka koje možete pronaći u mnogim suplementima za spavanje: melatonin, valerijana, lavanda, hmelj, nana, kamilica, vitamin D…

Kako suplementi za spavanje funkcionišu?

Suplementi za spavanje postoje kako bi neutralisali faktore koji dovode do nesanice i lošeg spavanja. Oni često sadrže antiinflamatorna svojstva. Ovo pomaže u smanjenju bolova,stresa i anksioznosti, što je preduslov za miran san.

Neophodno je voditi zdrav način života, jer sam suplement neće biti dovoljan da vam pomogne da postignete savršen noćni odmor. Međutim, može dati vašem telu podsticaj koji mu je potreban da prevaziđe stres i anksioznost i utone u dubok i opuštajući san.

Preporučeni suplement: Neubria DRIFT SLEEP

Neubriaje kreirala suplement za spavanje koji se oslanja na prethodno navedene karakteristike. Neubria DRIFT Sleep je veganski biljni dodatak ishrani za spavanje koji je formulisan da poboljša kvalitet i trajanje sna.

Sastav:

  • Nana: da smiri anksiozne misli i ublaži bolove u stomaku
  • Hmelj: da dopuni nanu smirujući nervni sistem nakon stresnog dana
  • Kamilica: drevni način opuštanja kako biste se osećali smireno i srećno
  • Šafran: da podstakne pozitivno raspoloženje i povrati emocionalnu ravnotežu
  • Magnezijum: smanjuje umor dok spavate, omogućavajući vam da se probudite puni energije
  • Triptofan: preteča melatonina, hormona potrebnog da vam pomogne da brzo zaspite
  • Vitamin D: povećava sreću i dodatno stimuliše proizvodnju melatonina, povećavajući efikasnost ovog suplementa
  • Folna kiselina: B vitamin koji neutrališe stres

Ovaj suplement je kreiran da optimizuje kvalitet vašeg sna i pruži vam najbolji odmor ikad. Treba ga koristiti kao deo zdravog načina života, usmerenog na zdravu ishranu, vežbanje i pozitivne mentalne navike.