O nama

Misija poslovanja naše firme nalaže da našim kupcima osiguramo najkvalitetnije proizvode koji su proizvedeni po načelima uvažavanja čoveka, njegovog zdravlja i okoline u kojoj živi. Santamed je od početka pa sve do danas, svoje poslovanje temeljio na visokokvalitetnim prirodnim ili ekološkim proizvodima. Pri odabiru partnera, rukovodili smo se sledećim kriterijumima:

  • Pionir u proizvodnji i lider u kategoriji, kao i na tržištu

  • Vrhunski kvaliteti

  • Geografsko poreklo - tradicija proizvodnje

  • Inovativnost i održivost proizvodnje

Naš lični izbor su prirodni i ekološki proizvodi, jer su bogati vitaminima i mineralima, doprinose visokom kvalitetu života, zdravlju, a osim toga odlikuje ih izvrsnost i bogatstvo ukusa. Povrh toga, proizvođači prirodnih i ekoloških proizvoda aktivno brinu o zaštiti prirode i razvoju zajednice i poštuju i podstiču raznolikosti (kako bi se održala prirodna ravnoteža). Inovativnost je dodatna komponenta koja pridonosi uspešnom poslovanju naših partnera, a kojoj i sami težimo.

Tokom prvih godina poslovanja, vođeni poslovnom vizijom da postanemo vodeći distributer zdrave hrane u Srbiji i regionu, postali smo svesni osnovnih vrednosti koje su nam izuzetno bitne, koje nas čine srećnim i kojih se pridržavamo svakoga dana:

  • slušati i zadovoljiti potrebe naših kupaca
  • omogućiti dostupnost isključivo prirodnih i ekoloških proizvoda najvećeg kvaliteta 
  • uspostaviti održiv i dugoročan odnos sa svim dobavljačima i kupcima 
  • odgovorno se ponašati prema zajednici i životnoj sredini  
  • obrazovati javnost o prednostima zdrave ishrane i očuvanju prirode

Iz ovih vrednosti, koje se ne menjaju i ne prilagođavaju, nego žive i poštuju od svih zaposlenih u našoj firmi, razvila se i misija, isto kao i slogan koji nas predstavlja i izdvaja u poslovnom svetu: Santamed,“hrana i lek“

Svesni da od prirode uzimamo najbolje da bismo našim kupcima omogućili zdrav život, osećamo da smo dužni da ulažemo u razvoj i dobrobit društva, isto tako kao što priroda ulaže u nas.

Među brojnim individualnim donacijama, kao i donacijama raznim udruženjima od samog početka poslovanja, firma Santamed, kao generalni zastupnik i distributer Dr. Schärovih bezglutenskih proizvoda, od 2008. godine sistematski ulaže i u podizanje svesti javnosti, obrazovanje struke i medija, kao i rad Udruženja Srbije za celijakiju, organizujući akcije, kampanje, stručne skupove, ali isto tako poklanjajući svim članovima Udruženja Srbije za celijakiju Dr. Schärove proizvode povodom Nedelje svesnosti o celijakiji, kao i novogodišnjih praznika.

U svakodnevnom poslovanju, nastojimo da se rukovodimo etičkim načelima poslovanja – poštovanje zakonodavnih okvira i konkurencije, otvoreno i transparentno komuniciranje sa svim našim partnerima i tržištem, poštovanje i uvažavanje njihovih mišljenja, stavova i različitosti, ulaganje u očuvanje prirode (transport, skladištenje, čuvanje i recikliranje otpada) i razvoj društva (obrazovanje, sigurni uslovi rada), promovisanje različitosti i pozivanje na toleranciju.

Smatramo da je etičko poslovanje jedino uspešno poslovanje koje izaziva osećaj samorealizacije, lične vrednosti i razvoja, kao i sreće. Santamed poštuje takvo poslovanje sa svim svojim domaćim i regionalnim partnerima.

Partneri

Apoteke

Apoteke su naš ključni partner koji zajedno s nama već dugi niz godina predano edukuje i podiže nivo svesti naših kupaca u pozitivnim učincima na zdravlje koje mogu izazvati proizvodi iz linije Biotta funkcionalnih, 100% ekoloških sokova od svežeg voća i povrća; dr. Schär linija bezglutenskih proizvoda – ishrana s posebnom namenom; Terranova organskih suplemenata koji nude aktivne oblike najkvalitetnijih nutrijenata.

Maloprodajni lanci

Proizvode koje zastupa Santamed možete naći u svim vodećim supermarketima širom Srbije, a najpre u onima koji u svojoj ponudi imaju uvrštenu i zdravu ishranu. Trenutno sarađujemo sa sledećim maloprodajnim lancima: Idea, Mercator, Roda, Maxi, Tempo, Univerexport, itd. u kojima možete pronaći artikle našeg asortimana – od Biotta, organskih sokova, preko Gullon slatkiša bez šećera, do Schär bezglutenskih proizvoda

Prodavnice zdrave hrane

S obzirom da je većina proizvoda u Santamed ponudi sertifikovana ekološkom markicom, vrlo intenzivnu saradnju ostvarujemo i s prodavnicama ekoloških proizvoda i zdrave hrane, koje smatramo važnim partnerima i sa kojima intenzivno sarađujemo od samog početka našeg poslovanja, poput Bio Špajza, Masline, Olivie, IDEA Organic i dr.