Anksioznost je najčešći mentalni poremećaj kod muškaraca i može dovesti do ozbiljnih posledica, uključujući depresiju i samoubistvo. Uprkos...
Glavni uzrok prevremenog starenja kože, koji čini oko 80%, je fotostarenje. To je posledica dugotrajnog izlaganja sunčevim UV zracima koje dovodi do...
Mesec maj je posvećen mentalnom zdravlju i ovaj blog je posvećen vezi između mentalnog i fizičkog zdravlja. Dobro je poznato da je samo 15 minuta...
San je ključan za naše zdravlje i opšte stanje organizma. Ipak, prema istraživanjima, čak 70% odraslih pati od nesanice ili nedovoljno kvalitetnog...
Speltino brašno, hleb, peciva, pa čak i sok od spelte su proizvodi koji se često koriste u ishrani. Iako sadrže gluten, on je lako svarljiv i ne...
Da li ste znali da se preko 70% imunih ćelija tela nalazi u gastrointestinalnom traktu?
Da... pročitajte to ponovo! Creva su dom za čak 40 biliona...
Dva puta godišnje satovi se pomeraju unapred i unazad. Ali zašto se menja vreme na satovima? Ovde ćemo objasniti kako da se prilagodimo promenama na...
Bliži nam se septembar i povratak dece u vrtiće i škole, a to sa sobom nosi i upornu borbu sa sezonskim bolestima. Da li ste znali da dete u proseku...
Celer (Apium graveolens) ima brojne zdravstvene prednosti. Bogat je vlaknima, vitaminima i mineralima. Idealan je za mršavljenje, jer je...
Alfa lipoinska kiselina je jedna prirodna komponenta, koju svako od nas nosi u organizmu. To je organsko jedinjenje koje organizam može da sintetiše,...
Dolaskom hladnijih dana naš organizam postaje skloniji prehladama. Prehlada je najčešća bolest kod ljudi i čini oko 50 % svih bolesti populacije. Iako...
Nutritivne deklaracije znatno pomažu u planiranju zdrave izbalansirane ishrane
Problemi sa potencijom nisu retki, dešavaju se usled stresa, određenih oboljenja, povreda… Impotencija može u velikoj meri da utiče na sam kvalitet...
Ako niste čuli za fermentaciju, za turšiju i zimnicu sigurno jeste. Danas ćemo ispitivati zašto se hrana fermentiše, kako dolazi do ovog procesa u...
Sve češće čujemo termin gluten-free u kulturi i medijima, ali za ljude sa celijakijom bezgultenska ishrana nije trend, već način života. Ukoliko vi i...
Stiže nam zima; niske temperature, padavine, sve manje vremena provedenog pod sunčevim zracima… Ovi faktori za mnoge donose pad imuniteta, bolove u...
Keto ishrana, LowCarb, LCHF… često se susrećemo sa ovim terminima kada su teme zdrave ishrane u pitanju, ali šta oni stvarno znače i koji su benefiti...
Kijanje, kašljanje, svrab kože, peckanje očiju, suze, iritacija grla, otežano disanje, nos pun tečnosti… Ukoliko patite od alergije na ambroziju...
Letnji meseci su period u godini kada se veliki broj nas sprema za odmor i putovanje. Divni dani na planini, moru ili u banji brzo se mogu ispuniti...
Menopauza je prirodni proces kroz koji prolazi svaka žena, obično nakon pedesete godine. Simptomi mogu biti jako neprijatni, međutim postoji prirodno...
Pojam „maka“ izvorno je izveden iz kulture Čibča, a čine ga slogovi reči „ma“ („s većih nadomrskih visina“) i „ca“ („hrana koja jača“).
U ovom tekstu podelićemo četiri saveta za razvijanje svakodnevnih navika koje pospešuju zdrav rad jetre i omogućavaju joj da neometano vrši...
Jovica Spajić prvi je završio trku u Rovaniemi (Finska) dugu 308km. Zbog vremenskih uslova trku je završio nakon 75h i 38minuta. Pored njega, još dva...
Ultramaratonac, pripadnik Specijalne Antiterorističke Jedinice SAJ pri Ministarstvu Unutrašnjih poslova, inače jedno divno, skromno biće, nesebično je...
Ako "sugar free" i "no added sugar" hranu birate, šta mislite, da li stvarno šećer ne konzumirate?
Prirodan način lečenja uz sok od mešavine organskog povrća
Pokažite svojoj deci da je spremanje zdrave hrane ne samo brzo, već i zabavno
Znate li da se svakodnevno u vašem organizmu dešavaju neprekidna oštećenja molekula u ćelijama kao i njihova regenerisanja?
Da li se nekad prisetite ukusa onih modrih šljiva, tek ubranih sa grane, ili svežeg, tek skuvanog mleka? Čini vam se da nikada ništa lepše niste jeli....
Ulaganja u istraživanja kada je bezglutenska hrana u pitanju će u narednoj deceniji biti sve veća, što će ići i u prilog jednostavnijoj primeni...